ÚvodKultúraRytmus pripravil pre fanúšikov originálnu premiéru klipu – na 10-tisícoch NFT

Rytmus pripravil pre fanúšikov originálnu premiéru klipu – na 10-tisícoch NFT

Raper Patrik Rytmus Vrbovský posúva hranice. Vydáva špeciálnu zberateľskú edíciu v digitálnej podobe, ktorá mapuje kľúčové míľniky jeho života a tvorby. Ako priaznivec nových technológií sa spojil s platformou Rull a pre fanúšikov pripravil unikátnu premiéru videoklipu. Stáva sa tak prvým hudobníkom na Slovensku a v Česku, ktorý ponúka komplexný zážitok z NFT.

Obsah unikátneho videoklipu je rozdelený do 10-tisíc NFT, ktoré dostanú najrýchlejší fanúšikovia ako darček. Keď si stiahnu všetky časti, získajú držitelia jednotlivých digitálnych artefaktov prístup na exkluzívnu premiéru. .

„Vždy sa snažím mať náskok. Ak chce byť umelec úspešný, musí vedieť správne využívať nové trendy. Mnohé z najväčších mien v rape už vstúpili do virtuálneho sveta NFT. Páči sa mi najmä dôraz na originalitu a jedinečnosť vlastníctva. Okrem toho technológia prináša fanúšikom nový rozmer zážitku. Možno sa tak stanete spoluautorom na mojom ďalšom albume,“ prezrádza Rytmus jeden z momentov vstupu do súťaže.

Platforma Rull je v Českej republike jedným z priekopníkov v oblasti využívania nových technológií a nástrojov na blockchaine. Po spolupráci s európskou organizáciou MMA OKTAGON a slovenskou Fight Night Challenge vstupuje aj do hudobného sveta.

„Prostredníctvom Rullu otvárame novú kapitolu interaktívnej komunikácie, ktorá odmeňuje vernú komunitu a vytvára nový vzťah ku klubom, organizáciám, umelcom a produktom. Po bojových športoch vstupujeme do hudobného sveta. Rytmusom sa to len začína,“ potvrdzuje Zdeněk Vacek, zakladateľ technologickej spoločnosti Payment4U, ktorá vyvinula platformu Rull.

Platforma predstaví fanúšikom digitálne artefakty, virtuálne múzeum a mnoho ďalších možností, aby sa k Rytmusovi mohli priblížiť tak ako nikdy predtým. Odštartuje to premiéra videoklipu, ktorý je rozdelený na 10-tisíc NFT, fanúšikovia si ho môžu stiahnuť zadarmo, a po stiahnutí všetkých častí na ňu získajú exkluzívny prístup. „Stanú sa vlastne jeho spoluproducentmi,“ dodáva Zdeněk Vacek. 

Okrem nového videoklipu bude spolupráca Rytmusa s Rull pokračovať aj vo vydaní špeciálnej edície zberateľských predmetov mapujúcich jedinečné momenty raperovej kariéry, VIP zážitky s ním, aj unikátne zabezpečenú účasť na nakrúcaniach a štúdiových nahrávaniach.

„Pri zberateľských kolekciách NFT hrá najväčšiu úlohu jedinečnosť digitálneho produktu. Už nejde len o to, ako vec vyzerá. Ide o to, akými benefitmi dokáže odmeniť používateľov za ich oddanosť a aktivitu. Preto sme navrhli vizuálny štýl a zážitky s Rytmusom tak, aby boli jedinečné v každom ohľade,“ predstavuje koncept spoluzakladateľ dizajnérskeho a brandingového štúdia NMDS Martin Kermes.

Rull je vlastne kryptopeňaženka v mobile, ktorá ľuďom umožňuje naplno využiť potenciál najznámejších kryptomien na svete. Ide o webovú platformu, ktorá priamo spája značky, tvorcov a používateľov.

„Vždy ma zaujímali ľudia a značky, ktoré rúcajú normy. A Rytmus rúca normy úplne majstrovsky. V Českej republike a na Slovensku jedinečným spôsobom spája svoju hudbu a biznis. Provokuje, ale aj vzdeláva. Vie, ako sa dobre predáva, najmä sám seba. Som veľmi rád, že môžeme priviesť do Rullu takého umelca a podnikateľa,“ uzatvára Martin Kermes.

TS: Nora Krchňáková | NK Factory,  Daniel Fadrný a Lenka Meravá

Zdieľam

Komentáre 0

Ľutujeme, formulár komentárov je momentálne zatvorený.