ÚvodKultúraFestival dobrodružných filmov v Trenčíne

Festival dobrodružných filmov v Trenčíne

V priestoroch Posádkového klubu v Trenčíne sa od 10. do 12. novembra konal 17. ročník dobrodr

užných filmov HoryZonty. V rámci festivalu program pre návštevníkov pripravili manželia Dutkoví. Cieľom festivalu je propagovať zdravší životný štýl, aktívny spôsob trávenia voľného času, ekologické témy a humanistické hodnoty.

V rámci filmových podujatí si diváci pozreli viacero amatérskych súťažných filmov a profesionálne filmy. Zaujímavou súčasťou boli aj výstavy, pri ktorých sa sústreďovali skupiny diskutujúce o záberoch a príbehoch ľudí, ktorí prešli Cestu hrdinov SNP, či o expozícii 40-tich finálových fotografií zaslaných do súťaže s témou Naplno, ktorej víťazom sa stal Peter Sobek so svojou fotografiou Víťazstvo na dosah. Slovenské filmy v rámci HoryZontov poctil aj Rastislav Hatiar, ktorého snímok Štítová stena získal ocenenie za najlepší outdoorový film. Cenu za najlepší slovenský film udelila porota dokumentu Pavla Barabáša Dhaulágiri je môj Everest. Trojicu ocenených slovenských filmárov doplnil mladý tvorca Adam Lisý za príbeh rodiny s malými deťmi putujúcimi Cestou hrdinov SNP Po červenej domov.

V rámci sprievodných akcií nechýbal tradičný Beh o pohár festivalu, detská Tour de HoryZonty, preteky vo vynáške nákladu po schodoch Nosičov sen, ani psie záprahy.

Zdieľam

Komentáre 0

Ľutujeme, formulár komentárov je momentálne zatvorený.