ÚvodKultúraOd nenávisti k sebe samému

Od nenávisti k sebe samému

Všetky melódie a texty odrážajú to, čo prežil vo svojom živote a tým sa jeho príbehy stávajú blízke i fanúšikom. Miluje skúmať nepoznané veci, a to sa odráža na jeho tvorbe.

Mladý talentovaný spevák a skladateľ vstúpil na hudobnú scénu v roku 2018 s piesňou, v ktorej rozprával o samovražde. Jeho úprimná spoveď zarezonovala u kritikov i u nových fanúšikov. V súčasnosti prichádza na trh so svojím debutom. Jeho EP It’s All Love, Babes skúma rôzne podoby lásky. V piesňach spieva o tom, ako nenávisť k sebe samému musí časom dospieť k väčšej sebaláske a na jej základe si budujeme vzťahy s partnermi, kamarátmi či rodinou. Vo svojej piesni EP Strawberry Sunset zachytáva pohľad na mladistvú lásku, ktorá umožňuje vidieť svet cez ružové okuliare. Zažijete ju len raz, keď ste mladí, neskúsení a hlúpi. Preto sa stáva aj nezabudnuteľnou.

„Je to pieseň o idealizovaní niekoho a o zlomenom srdci, keď realita rozbije túto ilúziu. Napísal som ju raz v noci, keď som šiel centrom Prahy. Celú cestu som plakal ako malé dieťa a pil víno z fľaše. Ľudia sa na mňa dívali ako na úplného blázna. Ale pre mňa to bol dôležitý moment, pretože som práve vtedy v hlave napísal refrén Strawberry Sunset. V tom momente som si uvedomil, že láska, ktorú som si myslel, že mám, v skutočnosti nikdy neexistovala alebo nebola opätovaná,“ vysvetľuje Dani Slovak, podľa ktorého ako keby bola láska len výplodom jeho fantázie

Silnou stránkou speváka je výrazný hlas, v ktorom sa odráža určitá naliehavosť a neopakovateľná empatia. Daniho tvorbu ovplyvňuje i fakt, že má vyštudovanú medicínu. V budúcnosti by sa chcel venovať psychiatrii, vďaka čomu dokáže podľa jeho slov nielen lepšie vyjadrovať svoje myšlienky, ale aj vcítiť sa do pocitov ostatných ľudí. To využil aj v skladbe Strawberry Sunset.

Text: TS, lea

Foto: Dani Slovak

Zdieľam

Komentáre 0

Ľutujeme, formulár komentárov je momentálne zatvorený.