ÚvodKultúraRozhovory s hercami novej komédie Indián

Rozhovory s hercami novej komédie Indián

Herečka :Eva Landlová

Aká bola vaša rola?Čím bola výnimočná?

Výnimočná bola už tým, že som prvý raz točila v Prahe a mala som trochu nervy, rešpekt, lebo som bola mamou pána Rodena. Toho mám veľmi vysoko. Pán producent Gente sa o mňa dobre staral prišiel pre mňa autom až domov v Bratislave a doviezol ma do Prahy. Tri dni sa o mňa vzorne staral, a tak som sa cítila ako doma. Všetci boli úžastní. Mala som sa ako v bavlnke. Rola to bola pekná, len z jedného som mala strach. Povedali, že budem loziť po rebríku na strom. Tá predstava a to je dva alebo tri roky dozadu, čiže som mala 87 rokov… Všetko som zvládla a bolo to.

Herečka: Zuzana Kraváriková

Vo filme stvárňujem postavu Emílie. Som mama Karola Rodena. Točilo sa to za mlada. Ide o retrospektívne zábery, tak som sa s Rodenom ani nestretla.

Aký je váš vzťah k indiánovi?

Mám veľmi kladný vzťah. Všeobecne indiánska kultúra ma zaujíma a je pre mňa fascinujúca. Čo sa týka filmu, tam mám priateľa indiána. Emília je do neho veľmi zamilovaná, je to nádherné lovestory. Potom musí odísť a už sa nikdy nevráti. Následne odídem z indiánskeho sveta v brušku s Karolom Rodenom. Je to pekné, ale zároveň smutné.

Ako sa stotožňujete s vašou úlohou? Čo je vaše vlastné a čo je rozdielne?

Vlasntá je nám romantickosť a máme radi prírodu a sme radi s ľuďmi, ktorí sa neberú veci príliš vážne. Je to uvoľnené podobne ako bol aj indián a keď bola Emília s ním. Je nám blízky pokoj, ktorý bol v scénach príslušne zobrazený, ten sa páčil aj mne. Tiež by som mohla byť taká Emilka, ale neodišla by som od neho.

Mali ste predtým úlohu v seriáli Oteckovia. Toto bol váš prvý hraný film, ako ste to vnímali, aké to bolo pre vás?

Je to prvý film, v ktorom som, keď nerátam študentské filmy. Bola som tým zaskočená, keď ma oslovili, že by mali o mňa záujem. Celý proces nakrúcania bol veľmi milý, profesionálny. Bavilo ma to a teraz keby ma zavolal Patrizio, tak odpoveď by bola jednoznačná, jasné idem. Mám pocit, že celý ten team je vyskladaný z profi ľudí, ktorí vedia ako na to a vedia to správne robiť. Veľmi sa mi páčilo, som nadšená a mám trochu trému z toho, že som tu a naozaj sa to deje po dlhej dobe.

Herec : Juraj Kemka

Aká je vaša úloha v komédii Indián?

Volám sa Štefan Babka, a keď sa volá Babka, tak to nemôže byť zlý človek. Babky väčšinou, aj keď nie všetky, sú dobré, ale tento je dobrý. Vložil som do toho maximum, čo som mohol. Čerpal som z okolia a z ľudí, ktorí boli mojimi kolegami v tom danom okamihu. Spolupráca bola veľmi príjemná a verím, že priateľstvá, ktoré vznikli na javisku sa objavia aj vo filme. Má dobrú energiu.

Ak by ste si mali od neho zobrať nejaké vlastnosti do života, aké by to boli?

Je to dobrák a nie je v spektre zákerných charakterov. Skôr som do neho vkladal veci, ktoré by mohol mať, a s ktorými by mohol žiť.

Čo pre vás znamená indián, alebo aký bol váš vzťah k indiánovi?

Môj vzťah k indiánovi bol veľmi pozitívny, lebo pracujem u indiána, teda u Karla. Som u neho zamestnaný v kancelárii. Ten vzťah je príjemný.

Komentáre 0

zanechať komentáre