ÚvodKultúraDo Trenčína zavítal Mikuláš

Do Trenčína zavítal Mikuláš

Na Mierové námestie v Trenčíne zavítal po zazvonení kostolných zvonov 5. decembra Mikuláš. Spolu s ním prileteli anjeli aj čerti, ktorí pľuli oheň. V prípade požiaru boli v strehu aj dobrovoľní hasiči, keby bolo potrebné hasiť. Mikuláša deti s radosťou vítali a tešili sa na dobroty, ktoré od neho dostanú. Mikuláš bol príjemne prekvapený a na deti sa milo usmieval.

„Ďakujem za krásne privítanie a prinášam vám svoje požehnanie. Kto by sa dnes nazdal, čo ma u vás stretne, že mi sedem čertov moju cestu pretne. Hriešna duša mi riekla, že vraj čert vychádza zo samého pekla. Ohne im z papule ako drakom šľahajú, strašné ohavnosti ľuďom vystrájajú. Ak ste milé deti aj zla narobili, poproste rodičov, by vám odpustili, lebo čert zlo cíti, to mamka riekla a zlé deti berie do samého pekla,“ privítal deti aj dospelých Mikuláš.

Potom už spoločne zasvietili stromček, ale podarilo sa to až na tretíkrát. Pokúšali sa to najskôr tlieskaním, dupkaním a až pri kričaní zasvieť stromček sa stromček rozsvietil. Po tejto milej udalosti sa Mikuláš s deťmi nielen rád fotil ale aj podaroval deťom sladkú odmenu.

Text a foto: Lenka Meravá

Tags

Zdieľam

Komentáre 0

Ľutujeme, formulár komentárov je momentálne zatvorený.